Interview met onze toppers die het Ibiza seizoen van 2018 rockten!

In deze serie van interviews laten we zien hoe het nu echt is om in het buitenland te werken als B&B manager, Host of als Personal Assistent. Voor dit interview duiken we terug in de tijd om twee van onze toppers te interviewen die een prachtige luxe villa draaiende hielden gedurende het zomerseizoen van 2018. Smelt weg bij de prachtige ervaringen en meld je alvast aan voor de komende vacatures voor 2020/2021.

Wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?

Wij zijn Rosa en Quinty uit Nijmegen!

Wat was de motivatie om te solliciteren op de vacature voor de buitenlandjob in Ibiza via 24AROUND?

We hadden samen een reis van 6 maanden in Indonesië achter de rug, kwamen thuis en wisten allebei niet zo heel goed wat we nou wilde gaan doen. Met allebei een passie voor gezond eten (allebei diëtist), koken, reizen en natuurlijk avontuur zaten we terug in Nijmegen een beetje in het onwetende van wat we nou ECHT wilde (wie weet dat wel?). We hadden allebei nog geen kamer, wel werk maar geen grootse plannen. Toen we het bericht van de vacature van 24AROUND op facebook zagen werden we natuurlijk super enthousiast want we MOESTEN dit doen! Ibiza was nog helemaal nieuw voor ons, wat de reislust in ons ontzettend kietelde. Na een klein onderzoek zagen we ook dat goed, lekker en vers eten hoog in het vaandel stond. Met het oog op ooit een eigen horecazaak openen leek ons dit ook een super kans om recepten uit te gaan testen en inspiratie op te doen. We zijn allebei personen die een avontuur zeker niet uit de weg gaan dus grepen we het ook deze keer met beide handen aan.

Hoe zag een gemiddelde week er uit? Welke taken verrichtte jullie en hoe was de verhouding met werk en vrije tijd?

‘S ochtends stonden we lekker op tijd op (de ene keer fitter dan de andere keer), konden ons creatieve ei kwijt in het maken van heerlijke gezonde ontbijtjes, konden lekker met de gasten mee ontbijten en daarna opruimen. Afhankelijk van het aantal checkouts gingen we kamers schoonmaken en de was doen. Meestal waren we rond 12 uur wel klaar met alles en hadden lekker vrije tijd. Vaak aten we lunch samen met de familie wat altijd heerlijk was. Vooral de heerlijke verse soepen met notenbrood met boter, pindakaas en sambal waren GENIETEN. Vaak bleven we lekker thuis chillen of zochten een strandje of een leuke markt op. Zo aan het eind van de dag werd het tijd voor een rood wijntje in de avondzon met een stukje chocolade. Dan hielpen we mee met koken, werden soms door Bas meegenomen naar een leuk feestje, gingen zelf nog op stap of we bleven lekker thuis chillen.

Hoe was het contact met de opdrachtgever en de werksituatie?

De eigenaren werden al snel als familie voor ons en we hadden een super leuke klik met hen. We hebben ook zo veel van hun geleerd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De eigenaresse stond graag met ons in de keuken en leerde ons ook veel nieuwe recepten. Ook nam ze ons mee om lekker te gaan sporten bij een sportles in het centrum. De eigenaar nam ons mee op stap en vertelde ons alle hotspots van het eiland. Met het dochtertje deden we gekke spelletjes. Wat heel fijn was is dat de eigenaren ons echt aanspoorde om ons eigen ding te doen waardoor we vrij waren in het invullen van de werkzaamheden.

Wat heeft het voor jullie opgeleverd om in het buitenland te gaan werken?

Het aangaan van het onbekende is iets wat wij altijd als heel leerzaam ervaren. Het kunnen kleine dingen zijn maar het kan je verwachting ook overtreffen. Eigenlijk was deze ervaring een grote, onverwachte mega ervaring. we dachten dat we gewoon lekker recepten gingen testen voor een paar weken, maar na de hele ervaring kwamen we persoonlijk geïnspireerd thuis. Je woont natuurlijk bij een familie en krijgt ook veel mee van wat er zich daar afspeelt. allebei staan we heel open minded in het leven en proberen zonder oordeel een situatie in te gaan. Dit heeft er in dit geval voor gezorgd dat we ontzettend veel konden leren van de eigenaren, hun omgang met elkaar en met het dochtertje en hoe zij in het leven staan. We vonden dit echt te gek.

Wat is het leukste dat jullie hebben meegemaakt gedurende deze buitenlandervaring?

Dat wat we hierboven noemen eigenlijk. Het onbekende wat je ervaart als je ergens aan begint en de band die je met nieuwe vrienden in een korte tijd opbouwt en hoe je van hen leert. Alle nieuwe ervaringen, de leuke herinneringen samen. Ook onze band is nog sterker geworden, het heeft ons nieuwe ideeën gebracht. Een ervaring weg van huis brengt je onbewust denk ik ook meer dan je denkt.

Hebben jullie tips voor meiden die ook via 24AROUND in het buitenland willen werken?

Niets anders dan: DOEN! Pak deze kans met beide handen aan. Buiten je comfort zone groei je het meest en je maakt geweldige herinneringen. Marleen is fantastisch en helpt je natuurlijk waar nodig, maar vertrouw ons erop als we zeggen dat alles goed komt!

Ben jij onwijs gemotiveerd geraakt om ook een dergelijke ervaring op te doen? Meld je dan aan via info@24around.com met CV & motivatie en ons team kijkt of we je kunnen matchen aan een superleuke opdrachtgever in het buitenland! Er zijn zowel betaalde functies als ‘workaways’ tegen kost en inwoning.